Return to site

Nagy változás jön a Német családi pótlék igénylésében 2018-tól!

NE BUKJA EL az akár 9.216.- EUROT / gyerek, a KÉSLEKEDÉSSEL!!!

 

Részletek a cikkben!

October 19, 2017

Ebben a cikkben az alábbi információkról olvashat:

  • Hogyan volt korábban a Német családi pótlék ügyintézése? (2017 végéig még így is lesz, de most kell cselekedni a lentebbi dolgok miatt!)
  1. Ki igényelheti a Német családi pótlékot?
  2. Miért igényeljen családi pótlék különbözetet Németországból?
  3. Mennyi időre igényelhet visszafele családi pótlékot Németországban?

2018-tól várható változtatásokkal kapcsolatban:

  • Honnan vannak az információink a várható változtatásokkal kapcsolatban?(Mi igyekszünk nem a levegőbe beszélni!)
  • Mi változik várhatóan? (Még semmi sem biztos amíg nem jönnek ki a hivatalos rendeletek, de ahogy írtuk mi igyekszünk nem riogatni hanem informálni az ügyfeleinket!)
  • Mit kell most csinálni?
  • Hogyan kell igényelni a Német családi pótlékot?

Háttér:

Az utóbbi napokban lázasan telefonálgattak szakértőink több folyamatban lévő ügyünk kapcsán a hivatalokba. Beszéltünk a Német Familienkasse-val és a Finanzamt munkatársaival is közvetlenül és az alábbiakat tudtuk meg:

Azzal kapcsolatban, hogy MI A JELENLEGI 2017 VÉGÉIG érvényben lévő szabályozás, ebben a cikkünkben írtunk korábban:

https://www.visszateritok.hu/blog/nemet-csaladi-potlek-2017-ben

Fontos tudni.:

Cikkünkel nem a gyermek születések számát kívánjuk elősegíteni Európa szerte, és nem akarunk támogatni semmiféle felelőtlen gyerekvállalást sem! Akkor vállaljon gyereket ha tényleg szeretne egy csodát felnevelni!

Ellenben, aki gondolkodott eddig a Német Kindergeld - azaz a Német családi pótlék igénylésén, de még nem cselekedett, az azonnal kezdje meg az ügyintézést mert 2018-ban már csak fél évre VISSZAMENŐLEG lehet majd igényelni ezt a családi járandóságot Németországból a jelenleg hatályban lévő 4 év helyett!

  • Az adóvisszatérítéssel kapcsolatban marad minden a régiben, azaz továbbra is 4 évre visszamenőleg lehet intézni a levont adó térítésére beadott igényt! (ELVILEG! Továbbra is szeretnénk hangsúlyozni, hogy egyenlőre még nem láttunk a kezünkben rendeletet hivatalos forrásból se pro sem kontra!)

  • A német családi pótlékot, azaz a Kindergeldet azonban 2018.01.01-től már csak 6 hónapra visszamelőlegesen lehet kérni a korábbi szintén 4 évvel ellentétben! 

  • Fontos, hogy azokat a családi pótlék igényeket tudják még a régi elbírálás szerint fogadni, amik idén 2017.12.20.-ig beérkeznek.

ÖN NE MARADJON LE HA EDDIG GONDOLKODOTT!

Akiket érint ez a változás, mielőbb kezdjék meg az ügyintézést!

Nálunk kb. 1-2 hét mire csapatunk össze tud állítani minden fontos iratot az igényléshez az ügyféllel közösen és az anyagnak be kell érkeznie

2017.12.20-ig!

Ezen ajánló gombok használatával érdemes értesíteni a prototípust (gyermekünk másik felét) az ismerősöket és a barátokat is, hogy ők ne maradjanak le!

Azoknak, akik lecsúsznak az igénylésről vígasztalásul annyit tudunk mondani, hogy a gyerekkedvezményt még visszamenőlegesen az adóban érvényesíteni tudják később is 4 évig, de ez csak adóalap csökkentő tényező.

Pár rólunk írt vélemény az eddig csak 5 csillagos értékelésünk közül a facebookról:

Értesítse szeretteit és barátait is a változásról egy gombnyomással Ön is!